Wat is NAET?

NAET is de afkorting voor "Nambudripad's Allergie Eliminatie Techniek". 

Deze unieke methode is ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad en wordt sinds 1983 toegepast. Door middel van NAET kunnen allergieën aangepakt en geëlimineerd worden. Voormalige patiënten waaronder mijn dochtertje, kunnen weer een normaal leven leiden, vrij van allergieën. 

In de meeste gevallen van voedselallergie hoeven na behandeling geen bijzondere diëten meer in acht genomen te worden. Voedingsmiddelen die voorheen garant stonden voor een allergische reactie kunnen nu zonder problemen gegeten worden. 

Nog een voordeel; NAET werkt zonder onplezierige bloed- en huidtesten, injecties, medicatie of crèmes. De zoektocht naar de allergenen en de juiste behandeling hiervoor is pijnloos en ongevaarlijk. Deze methode is dus geschikt voor iedereen; van baby's en jonge kinderen tot mensen op vergevorderde leeftijd.

NAET heeft in de loop der jaren bewezen effectief te zijn. 

De intake

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt uw klacht besproken en wil ik zoveel mogelijk weten over uw gezondheidstoestand, uw ziektehistorie en dat van uw familie.

Wanneer ik iets voor uw klachten kan betekenen leg ik u de werking van de voor u toepasselijke behandeling uit en worden benodigde formulieren ingevuld. Indien er voldoende tijd is volgt de eerste behandeling.

De behandeling

U mag op uw rug op de massagetafel gaan liggen met uw kleding aan (alleen uw schoenen uit). Zorg dat u zo min mogelijk sieraden draagt en u geen mobiele telefoon in uw zakken heeft.                                                                                       

Vervolgens wordt met spiertesten en glazen ampullen (buisjes) onderzocht of uw lichaam een overgevoeligheid heeft voor een bepaald allergeen. Standaard wordt eerst bekeken hoe uw lichaam reageert op de 17 basisstoffen zoals calcium, eiwitten, suikers etc. Deze worden eerst opgeheven/geëlimineerd. Zodra deze (dagelijkse) voedingsstoffen weer normaal door het lichaam kunnen worden opgenomen, wordt vaak al een behoorlijk fysiek en mentaal voordeel bereikt. Hierna kunnen ook eventueel emotionele blokkades worden behandeld.                                                                                                     Wanneer u op een buisje "zwak" test en dus (over)gevoelig bent voor de betreffende stof, wordt de rugbehandeling toegepast in combinatie met ademhalingstechnieken. Zo wordt via acupunctuurpunten op uw rug de blokkade in de energiestroom verwijdert, terwijl u in contact bent met het "blokkade-veroorzakende" allergeen.

Controle achteraf

Na de behandeling mag u even plaatsnemen in de wachtkamer met de glazen ampul die de energie van het allergeen bevat in uw hand. Bij kinderen kan het allergeen in de sok, hemd of romper gedaan worden. Zo kan het lichaam de ervaring dat de energie rijkelijk blijft stromen ondanks de aanwezigheid van het allergeen nog even op zich in laten werken. Na ongeveer 20 minuten wordt getest of u nog steeds sterk reageert op het allergeen. Als dat het geval is krijgt u (eventueel) voedingsadvies en kunt u naar huis.
 

Vervolgens moet u 25 uur lang contact met het allergeen zien te vermijden. Dat heeft te maken met de werking van de meridianen. De meridianen geven informatie aan elkaar door, maar zijn niet allemaal tegelijk actief. Maar binnen een 25-uur cyclus komen ze allemaal een keer aan bod. Door het allergeen 25 uur lang te vermijden, wordt de informatie dat deze stof geen gevaar vormt voor het lichaam, doorgegeven aan alle andere meridianen. Na 25 uur vermijden, is deze allergie uitgeschakeld. De volgende keer dat u op afspraak komt wordt eerst getest of de vorige behandeling is geslaagd. Daarna kan de volgende ampul getest worden.

Als je 25 uur lang niet met de stof in aanraking mag komen, komt de volgende site goed van pas: http://users.pandora.be/leeflang/index.html. Hier staat uitgebreid beschreven in welk voedsel bepaalde vitaminen en mineralen voorkomen.

 

(Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), die op zich helemaal niet schadelijk hoeven te zijn, zoals stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijtschimmelsporen of voedselbestanddelen. Allergenen komen vooral via de huid en via de luchtwegen het lichaam binnen, waarna het immuunsysteem deze allergenen onschadelijk probeert te maken met een soms 'overdreven' allergische reactie. De klachten (loopneus, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, diarree) zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen. Hooikoorts is een bekend voorbeeld. Bron:Wikipedia)